«Tour de France» 3/2 2017

 

Vi inviterer til vinkveld og tar dere med på en rundtur i Frankrikeunknown

 

 

Tour de France

Som mange normenn ser det

Man skal passe seg for å tro at en gjentakelse av et tidligere vellykket arrangement blir like vellykket som det første. Men foreninga tok en sjanse, og denne gangen ble det, om mulig, større suksess enn første gang. Fredag kveld den 3. februar møttes 22 norske kvinner og menn på «La cave á fromages». Denne gange for å lære seg enda mer om franske viner.

Tre områdere skulle tas under lupen: Région vallée de la Loire, région bordelaise og région de Provence. Røde, hvite og roséviner fra disse områdene, så vel som typiske lokale oster og spekemat, var festlig dekket opp. «Le Paron» som tydeligvis kan sitt fag, fortalte med humor og glød om hva vi drakk (og spiste). På sitt forundelige ønologspråk beskrev han utførlig de forskjellige smakstypene og hvordan og hvorfor vinen smakte som den gjorde. Det kom tydelig fram at druesort, jordsmonn, topografi, klima etc. er faktorer som spiller viktige roller i vinens tilblivelse. Han fortalte også om hvordan og når vindruene kom til de ulike delene av Frankrike. Dette historiske resyméet var et flott innslag.

Gjestene fikk også muligheten til å brilliere med sine kunnskaper om livet på landet. Flere av oss hadde mange rette svar på «Hva kan nå dette være og hva ble det brukt til», men ingen visste at de hvite bitene å ei snor var ost fra jakmelk og ble brukt i Tibet. Mona var best, og fikk en spesiell Champagne i premie.

Etter at tørsten var slukket og maten fortært gikk prat og latter hånd i hånd blandt alle sammen. Det ble enstemmig vedtatt at dette var en flott avslutning på arbeidsuka.

Terje 11/02 2017