Hurra for 17 mai

Bilder fra årets feiring i Parken17 mai 2016

Utpå ettermiddagen den 17. møttes vi innenfor porten i Park Merveileux for den tradisjonelle feiringen. I år falt dagen i pinseferien, og på grunn av skolefri, var det nok mange som hadde reist utomlands. Men i alle fall, det var litt over 60 pers – stort og smått – som ville markere Norges nasjonaldag. Og været så i nåde til oss. Det var lettskyet, ikke en dråpe regn og fin temperatur.

Toget – om det kan kalles det – spaserte den vanlige ruta; opp mot restauranten, runt denne og til trappa for fotoseansen. Det ser unektelig flott ut når festkledde voksne og barn, med fane og «Rødt, hvitt og blått» i ulike størrelser, sang og hurrarop, smil og latter, inntar parken. Mer enn én av de fremmede besøkerne ble smittet av humøret, og undret på hva dette kunne være.

Etter fotograferingen var det leker. Poteten er ikke så lett å holde i skjeen når man skal springe fort, og å få god fart med begge beina i en sekk, krever mye øvelse. Tauet ble trukket med stort engasjement. Et lite skrubbsår eller en flekk på kjole eller bukse ble ikke lagt mye merke til.

Inspirert av Peer Gynts sannhetsord «Uten mat og drikke er helten intet verd», inntok vi matsalen. Men før maten kom på bordet, måtte vi selvfølgelig synge «Ja vi elsker …» Gerd F. var forsanger og akkompagnerte på piano, fin understøttet av Hans Kristian på trommer. Og det medleyet Gerd hadde satt sammen og framførte, var rett og slett flott. Så er det spørsmål om ikke Julia stjal hele showet. Med klar og fin stemme framførte hun to – ikke enkle – sanger, en på nynorsk og en på engelsk. Alle i salen var som trollbundet, og applausen var rikelig og hjertelig. Julia er 10 år og studerer sang sammen med Gerd.

Mme Doerner, konsulinnen, sa noen bevingede ord, og Jacob Strande holdt en fin liten tale der han minnet oss på hva 17. mai betyr for nordmenn, og den arven etter Eidsvoldsmennen som vi skal forvalte.

Mat og drikke kom på bordet, og pølsene gikk ned på høykant. Diplomene ble utdelt sammen med billettene til attraksjonene i parken. Derved forduftet alle ungene. 17 mai er jo deres dag, og det er all grunn til å anta at de var storligen fornøyd.

Til slutt vil foreninga sende en stor takk til sponsorene som i flere år har vært til god hjelp med sine bidrag.